Δένδιας: Η Νότια Αφρική στηρίζει την Ελλάδα για την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ζήτησε βοήθεια για μία σειρά από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής από τις οποίες η χώρα μας επίσης διεκδικεί ψήφο

by Times Newsroom

Ευκαιρία να ευχαριστήσει τη χώρα για τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα αναφορικά με την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσε για τον Νίκο Δένδια η επίσκεψή του στη Νότια Αφρική.

Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας ζήτησε βοήθεια για μία σειρά από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής από τις οποίες επίσης διεκδικεί ψήφο, όπως επεσήμανε ο ίδιος σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψής του εκεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα, Τρίτη (24/1) με τη Νοτιοαφρικανή ομόλογό του κατά την πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στη χώρα έπειτα από 25 χρόνια. «Ως γνωστόν, η Νότιος Αφρική είναι μία πολύ σημαντική χώρα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ήπειρο, αλλά και μία χώρα με μεγάλη επιρροή στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε ο Έλληνας υπουργός, έγινε ανάλυση της παγκόσμιας κατάστασης μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Όπως υπενθύμισε άλλωστε χθες ήταν εκεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ έρχεται και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συζήτησαν επίσης «για τους τομείς στους οποίους μπορεί η Νότιος Αφρική να συνεργαστεί με την Ελλάδα, όσον αφορά την ενέργεια, τη ναυτιλία, τα αγροτικά προϊόντα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας». Επίσης ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το σχολείο SAHETI, το ελληνικό σχολείο της Νοτίου Αφρικής με 1.500 μαθητές. «Να γνωρίσω τους καθηγητές, να έρθω σε επαφή με τους μαθητές και να γνωρίσω τους επικεφαλής της μεγάλης ελληνικής κοινότητας της Νοτίου Αφρικής», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Μιας ελληνικής κοινότητας που προσεγγίζει τις 50.000 που ακμάζει και που αποδεικνύει κάτι που μας είναι γνωστό: ότι ο Ελληνισμός εκτείνεται πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της μητέρας Ελλάδας και ο ευρύτερος Ελληνισμός μας κάνει πάντα περήφανους» επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή