Δεσποτόπουλος: «Μην περιμένουμε ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πώς οδεύει προς τις εκλογές ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν;

by Times Newsroom

Για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, μίλησε σήμερα Σάββατο στο MEGA , o διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η γειτονική χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, όσο στην ηγεσία της χώρας παραμένει ο Ερντογάν. Παράλληλα, ο κ. Δεσποτόπουλος μίλησε και για την κίνηση των Τούρκων να πλησιάζει την Λιβύη.

Δεν αλλάζει η Τουρκία

«Μην περιμένουμε ότι η Τουρκία θα αλλάξει πολιτική, μην περιμένουμε ότι καταγγείλει το τουρκολυβικό μνημόνιο ή ότι θα εγκαταλείψει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Έχουμε δύο δεδομένα. Το ένα είναι ότι η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί πολύ και κυρίως λόγω της ανάπτυξης των σχέσεων με τις ΗΠΑ», ανέφερε αρχικά.

«Οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ βλέπουν την Ελλάδα και την Τουρκία σαν το ανάχωμά της καθόδου της Ρωσίας προς τη Μεσόγειο. Η Τουρκία είχε πάντα ένα προβάδισμα γιατί ήλεγχε τα στενά και η Ελλάδα κατάφερε να εξισορροπήσει τα πράγματα με την αμυντική συμφωνία αλλά και με το ότι έχει καταστεί ενεργειακός κόμβος εις όφελος και των Αμερικανών και δικό μας», πρόσθεσε.

«Έχουν χάσει το πλεονέκτημα του να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές. Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αγοράσει F-35,θα τα πάρει σε ένα 24ωρο. Ο Ερντογάν οδεύει στις εκλογές πληγωμένος και χωρίς αφήγημα. Δεν μπορεί να έχει αφήγημα την οικονομία με 70%πληρθωρισμό, ούτε κάποια «επιτυχία» με τη Δύση, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διατηρήσει μία τεχνητή ένταση με την Ελλάδα για να το «πουλήσει» στους ψηφοφόρους του» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δεσποτόπουλος σχετικά με τις τουρκικές εκλογές και την στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ προκαλούν τρόμο στην Τουρκία

«Κανείς δεν υπολογίζει ότι θα έχουμε μία τεχνητή ένταση, ωστόσο τον βοηθάει στο εσωτερικό της χώρας. Η σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ προκαλούν εκνευρισμό στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ προάσπισε την χώρα μας όσο αφορά στον εναέριο χώρο της Ελλάδας και την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο», κατέληξε.

«Το 4ο γεωτρύπανο είχε αγοραστεί πέρσι και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία. Ο αρχικός σχεδιασμός είναι ότι θα πάει και αυτό στην Μαύρη Θάλασσα και το θέμα είναι πού θα το χρησιμοποιήσει», σχολίασε από την μεριά του ο δημοσιογράφος του MEGA, Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com