Δεσποτόπουλος: Ο Ερντογάν θέλει να πέσουμε στην παγίδα που μας στήνει – Ίδιο το πλαίσιο με τα Ίμια

Τι αισθάνονται οι Τούρκοι ως απειλή

by Times Newsroom

Την προκλητική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και τις τουρκικές προκλήσεις σχολίασε ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος. «Είναι εμφανές ότι ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει την ένταση με την Ελλάδα, δεν θέλει όμως και γενικευμένο πόλεμο. Προσπαθεί να μας σύρει σε μία ένταση, προκειμένου να πέσουμε εμείς στο λάθος και να πέσουμε στην παγίδα που μας στήνει» είπε στην Κοινωνία Ώρα Mega.

«Είναι το ίδιο πλαίσιο με τα Ίμια, με τη διαφορά ότι αυτό που λέει η ελληνική πολιτεία είναι ότι ένα τοπικό γεγονός δεν θα το αφήσουμε να μείνει τοπικό, γιατί δημιουργεί τετελεσμένα» λέει ο κ. Δεσποτόπουλος και συνεχίζει: «Οι Τούρκοι έχουν ενοχληθεί γιατί οι Αμερικανοί έχουν απαντήσει αυτό το διπολικό παιχνίδι των Τούρκων με τη Ρωσία, ενισχύοντας την θέση τους στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

«Η Κύπρος έχει μπει σε έναν προθάλαμο στην ουσία του ΝΑΤΟ ως εναλλακτική για την Τουρκία, και οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει ήδη στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων. Μπορεί το επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία να αποκτήσει F-35 ή σύγχρονα οπλικά συστήματα που δεν είχε έως τώρα. Αυτό το αισθάνονται οι Τούρκοι αυτό το πράγμα ως απειλή και νιώθουν ότι έχουν χάσει αυτό το πλεονέκτημα» ανέφερε.

Και κατέληξε: «Οδεύουν σε εκλογές, έχουμε έναν Ερντογάν χωρίς εσωτερικό πολιτικό αφήγημα και αυτό παίζει τον ρόλο του».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com