ΔΕΘ 2021: Ματιασμένος ήταν ο λογογράφος του Τσίπρα;

H ΔΕΘ του 2020 είχε ματαιωθεί λόγω της πανδημίας και στη θέση της είχε πραγματοποιηθεί το Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο έγινε και φέτος

by Times Newsroom 1

«Φάουλ» με το… «καλησπέρα σας» έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην προχθεσινή ομιλία του. Μόλις ανέβηκε στο βήμα έκανε λόγο για «δεύτερη συνεχόμενη Εκθεση σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς τη μαζική συμμετοχή των θεατών, πέρυσι ήταν άδεια».

Μάλλον, ο λογογράφος του ξέχασε ότι η ΔΕΘ του 2020 είχε ματαιωθεί λόγω της πανδημίας και στη θέση της είχε πραγματοποιηθεί το Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο έγινε και φέτος.

Ο ήλιος του Σικελιανού

Με το στίχο του Αγγελου Σικελιανού «Να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα» ολοκλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Το ποίημα είναι γραμμένο το 1945, τότε που η Ελλάδα έβγαινε από τη δοκιμασία του Πολέμου και της Κατοχής. Αγνωστο παραμένει αν ο λογογράφος ήρθε να παρομοιάσει τη σημερινή με την τότε Ελλάδα ή απλά ήταν μία (κλεμμένη) «έμπνευση» της στιγμής.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

– 62 φορές ανέφερε το όνομα του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας. Οι λέξεις «Κυριάκος Μητσοτάκης» βγήκαν από τα χείλη του συνολικά 62 φορές (!) κατά τη διάρκεια των 42 απαντήσεων που έδωσε. Να σημειωθεί ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί ονομαστικά στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ μόλις εννέα φορές στις 40 απαντήσεις που έδωσε.

– 3,5 ώρες διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας απάντησε σε συνολικά 42 ερωτήσεις. Η 43η ερώτηση δεν τέθηκε καθώς ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ», δήλωσε ότι είχε καλυφθεί. Αλλωστε, είχαν ήδη προηγηθεί άλλες 30 (!) ερωτήσεις μέχρι να έρθει η σειρά των «ΝΕΩΝ». Να σημειωθεί ότι πέρσι, σε τρεις ώρες και 47 λεπτά, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απαντήσει 37 ερωτήσεις.

– 7.528 λέξεις ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο «Βελλίδειο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή