Διάλογος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Εκδοτικών Συλλόγων για το Πολλαπλό Σχολικό Βιβλίο

by Times Newsroom

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με εκπροσώπους των εκδοτών βιβλίου στις 26 Απριλίου 2024.

Από το ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν οι Κ. Σκανδαλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Ν. Τσούλιας, Γραμματέας του Τομέα Παιδείας, Γ. Τσάκνης, καθηγητής του ΠΑΔΑ και Αν. Γραμματέας του Τομέα και από τους εκδότες ο κ. Γ. Πασχαλίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, ο κ. Κ. Δαρδανός από την Ένωση Εκδοτών Βιβλίου, ο κ. Στ. Πατάκης, π. πρόεδρος και ο κ. Β. Μπακλαβάς, επιμελητής εκδόσεων.

Οι φορείς των εκδοτών έθεσαν δύο κύρια ζητήματα. α) Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτεινόμενων σχολικών βιβλίων είναι ανεπαρκής για τη διαμόρφωση ποιοτικών βιβλίων και β) σε περίπτωση έγκρισης ενός μόνο σχολικού βιβλίου, να μην ακυρωθεί η όλη διαδικασία με τη διενέργεια νέας πρόσκλησης.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξακολουθεί να μην κάνει αποδεκτό το αίτημα των αρμόδιων φορέων για διάλογο με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή του θεσμού. Αντίθετα, συνδιαλέγεται με φροντιστηριακούς ομίλους υπηρετώντας κομματικά συμφέροντα.

Το κόμμα μας έχει επανειλημμένα κάνει παρεμβάσεις και στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του Υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας και βουλευτή Κιλκίς κ. Στ. Παραστατίδη και με δημοσιοποιημένες προτάσεις του Τομέα για το θεσμό αυτό.

Ο όλος σχεδιασμός του κ. Πιερρακάκη, όπως και της κ. Κεραμέως, έχει αποτύχει και έχει εξαντληθεί σε επικοινωνιακές πρακτικές, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Απαιτούμε:

  • Να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες (επιτροπές επιστημονικού κύρους, αξιοποίηση της εμπειρίας από την προηγούμενη εφαρμογή του θεσμού, χρονικές προϋποθέσεις για τη συγγραφή άρτιων εγχειριδίων κλπ) για την υλοποίηση ουσιαστικού Πολλαπλού Σχολικού Βιβλίου.

  • Να διασφαλιστεί καθεστώς διαφάνειας στην όλη διαδικασία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com