Διαμαρτυρία ηθοποιών στο υπουργείο Πολιτισμού – Αντιδρούν για την εξίσωση του πτυχίου τους με το απολυτήριο λυκείου

Την αντίδραση των ηθοποιών έχει προκαλέσει η έκδοση προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου

by Times Newsroom

Την αντίδραση των ηθοποιών έχει προκαλέσει η έκδοση προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου.

Οι ηθοποιοί πραγματοποίησαν αργά το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως υποστήριζε από την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με ανάρτησή του στο Facebook, επιθυμία τους είναι να θεωρούνται ξανά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως ήταν -όπως σημειώνει- ως το 2003, οπότε και «μας κατήργησαν αλλά από τότε ζητούσαμε αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας».

Στο μεταξύ, τη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση των σπουδών τους από το νέο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 εξέφρασαν οι ηθοποιοί του θιάσου της Κάρμεν Ρουγγέρη στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της παιδικής παράστασης «Οδύσσεια» στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, οι ηθοποιοί εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την εξίσωση του πτυχίου δραματικών σχολών με απολυτήριου λυκείου.

Η κ. Ρουγγέρη ανέφερε στο τέλος της παιδικής παράστασης:

«Όλοι οι ηθοποιοί μας είναι καλλιεργημένοι, κάνουν τρία χρόνια σπουδές, παίρνουν δίπλωμα και πληρώνουν για αυτό.

Όμως ψηφίστηκε ένας νόμος που δεν τον έχουμε καταλάβει ή μάλλον ξέρουμε για ποιον λόγο γίνεται αυτό, υπάρχει αντιπαλότητα με εκείνους που σπουδάζουν θεατρολογία.

Έτσι, λοιπόν, ο νόμος που ψηφίστηκε τώρα μας υποβιβάζει όλους τους ηθοποιούς ενώ έχουμε κάνει τρομερές σπουδές και μας βάζει στο επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό είναι πάρα πολύ κακό».

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com