Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια: Ανώτατος διπλωμάτης της Κίνας επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις για διάλογο αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία

Η Κίνα ούτε "έμεινε άπραγη ούτε έριξε λάδι στη φωτιά" όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία και συνεχίζει να καλεί για ειρήνη και διάλογο, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος διπλωμάτης της χώρας Ουάνγκ Γι στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

by Times Newsroom

“Προτείνω όλοι να αρχίσουν να σκέπτονται ήρεμα, ιδιαίτερα οι φίλοι στην Ευρώπη, για το τι είδους προσπάθειες μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο”, είπε ο Ουάνγκ, διευθυντής του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Ο Ουάνγκ είπε επίσης πως υπάρχουν “κάποιες δυνάμεις που απ΄ό,τι φαίνεται δεν θέλουν να επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις ή να τελειώσει ο πόλεμος σύντομα” χωρίς να διευκρινίζει σε ποιους αναφερόταν.

Η Κίνα θα εκθέσει τη θέση της για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης σε ένα έγγραφο όπου θα δηλώνεται πως η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή, είπε ο Ουάνγκ.

Όταν του ζητήθηκε να καθησυχάσει το ακροατήριο πως δεν επίκειται στρατιωτική κλιμάκωση στο Στενό της Ταΐβάν, ο Ουάνγκ είπε πως οι “δυνάμεις της ανεξαρτησίας” της Ταϊβάν είναι ασύμβατες με την ειρήνη.

Η Κίνα διεκδικεί ως δική της τη δημοκρατικά κυβερνώμενη Ταϊβάν.

“Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη στο Στενό της Ταϊβάν, πρέπει να διατηρήσουμε αποφασιστικά την πολιτική της μίας Κίνας”, είπε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή