Διαβουλεύσεις Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνας και Πακιστάν για την κρίση στο Αφγανιστάν

by Times Newsroom 1

Η Ρωσία, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Πακιστάν ενδιαφέρονται να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις για την διευθέτηση της κρίσης στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είχαμε επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών και των ΗΠΑ και της Κίνας και του Πακιστάν. Όλοι τους ενδιαφέρονται να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα επιδιώκει την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, ώστε να μην δημιουργούνται απειλές που σχετίζονται με την τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών για όλη την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, είπε ο Λαβρόφ, η Ρωσία αντιτίθεται στις απόψεις που λένε να επιτραπεί στους Αφγανούς πρόσφυγες να μπουν στην πρώην σοβιετική περιοχή της Κεντρικής Ασίας, που βρίσκεται μεταξύ Ρωσίας και Αφγανιστάν, ή να παραμείνουν τα αμερικανικά στρατεύματα εκεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή