Διεθνές ενδιαφέρον για τα ελεύθερα ταξίδια των εμβολιασμένων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ

by Times Newsroom

Η Ελλάδα και το Ισραήλ θα γίνουν δύο από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα επιτρέπουν στους εμβολιασμένους τουρίστες ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς καραντίνα και τεστ,  πιθανότατα από τα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.

Αυτό υπογραμμίζει η βρετανική ιστοσελίδα για τους τουριστικούς επαγγελματίες travelmole, που αναδεικνύει με αυτό τον τίτλο τις χθεσινές δηλώσεις των πρωθυπουργών των δυο χωρών Μητσοτάκη και Νετανιάχου γι αυτό το “πράσινο” διαβατήριο για τους εμβολιασμένους.

Η συμφωνία αυτή, τονίζεται στο δημοσίευμα, αναμένεται να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να επανεξετάσει την εισαγωγή “διαβατηρίου εμβολιασμού”.

Ο αρμόδιος υπουργός, πάντως, Nadhim Zahawi δήλωσε στο BBC την Κυριακή ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει διαβατήριο εμβολίων. Εάν ένας χρειάζεται βεβαίωση εμβολιασμού για να ταξιδέψει, είπε, μπορεί να το ζητήσει από τον γιατρό του. Επί του παρόντος, πάντως, ούτε αυτό έχει αποσαφηνιστεί, δηλαδή εάν μπορεί ένας γιατρός να δίνεις τέτοιες βεβαιώσεις

Το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού του, όμως τα σύνορα παραμένουν κλειστά έως τις 20  Φεβρουαρίου και δεν αναμένεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος Μαρτίου το νωρίτερο.

πηγή: tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή