Διεθνής Αμνηστία: Συνεχίζεται η παγκόσμια δράση για την ανθρωπιστική βοήθεια

by Times Newsroom 1
Share this

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια έκκληση -με την μορφή της επείγουσας δράσης- προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες υπογραφές από όλο τον κόσμο.

Αίτημα της καμπάνιας είναι η ελληνική κυβέρνηση, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να λάβει άμεσα μέτρα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Μόρια και τη μεταφορά των αιτούντων/ουσών άσυλο σε ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Σήμερα, Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει πανευρωπαϊκή δράση πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης στο Twitter, με αίτημα την προστασία των προσφύγων και μεταναστών/ριών στη Μόρια.

Επιπλέον, κινητοποιείται και ασκεί πίεση σε όλες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσα από τα εθνικά της τμήματα, ζητώντας τους να δεσμευτούν για τη μετεγκατάσταση αιτούντων/ουσών άσυλο από την Ελλάδα στις χώρες τους.

Τέλος, ασκεί θεσμική πίεση σε όλες τις κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε., στην Γερμανική Προεδρία, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υιοθέτηση ενός μηχανισμού επιμερισμού της ευθύνης σε όλες τις χώρες, με επανεγκαταστάσεις αιτούντων/σων άσυλο και σεβασμό στα δικαιώματά τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή