Διευρύνεται το πεδίο των σεισμικών ερευνών για το φυσικό αέριο μετά από συνεννόηση Ελλάδας και Μάλτας

Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης συμπλήρωσε τη NAVTEX

by Times Newsroom

Μετά από συνεννόηση της Ελλάδας και της Μάλτας, ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτηςσυμπλήρωσε τη NAVTEX που εξέδωσε το μεσημέρι για την πραγματοποίηση των σεισμικών ερευνών, περιλαμβάνοντας σε αυτή γεωγραφικές συντεταγμένες που αφορούν στο χώρο ευθύνης της Μάλτας, διευρύνοντας το πεδίο των ερευνών.

Όπως αναφέρεται στη NAVTEX οι νέες γεωγραφικές συντεταγμένες αφορούν σε «EKPOMPH APO MALTA NAVTEX SERVICE».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη NAVTEX γνωστοποιεί ότι από 8 Νοεμβρίου μέχρι νεωτέρας θα αναπτυχθεί εξοπλισμός και θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες από το πλοίο SANCO SWIFT’, στο Ιόνιο πέλαγος, το δυτικό πέλαγος και δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Με την ίδια navtex προτρέπονται τα παραπλέοντα πλοία να τηρούν απόσταση ασφαλείας όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η navtex

Το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (08/11) τη NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του πλοίου Sanco Swift σε Κρήτη και Πελοπόννησο. Η NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό Ηρακλείου του ΠΝ.

Η NAVTEX προβλέπει ότι από σήμερα 8 Νοεμβρίου 2022 και μέχρι νεωτέρας, δεσμεύονται περιοχές στο Ιόνιο Πέλαγος, το Δυτικό Πέλαγος και δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, προκειμένου το πλοίο Nanco Swift να πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες.

Με την ίδια NAVTEX προτρέπονται τα παραπλέοντα πλοία να τηρούν απόσταση ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή