Δικαιώθηκε ο Τζόνι Ντεπ: Ενοχη η Αμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε την υπόθεσή του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ, την οποία μήνυσε για τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

by Times Newsroom

Το δικαστήριο έκρινε πως η Αμπερ Χερντ είχε στόχο τη δυσφήμιση του ηθοποιού. Είχε προηγηθεί η μήνυση του Τζόνι Ντεπ για άρθρο της Αμπερ Χερντ στην Washington Post στο οποίο τον κατηγορούσε εμμέσως πλην σαφώς για ενδοοικογενειακή βία. Ο ηθοποιός ζητά από την πρώην σύντροφό του 50 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι ένορκοι ζήτησαν να αποζημιωθεί ο Ντεπ με τουλάχιστον δύο εκατομμύρια δολάρια.

Η επταμελής κριτική επιτροπή, η οποία ξεκίνησε τις συζητήσεις την Παρασκευή, αλλά έκανε ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, είχε επιφορτιστεί να καθορίσει αν η Χερντ δυσφήμησε τον Ντεπ και αν εκείνος της έκανε το ίδιο.

Σημειώνεται πως οι New York Times ανέφεραν από νωρίς πως το δικαστήριο πήρε την απόφασή του και κατέληξε σε ετυμηγορία, στηριζόμενοι σε δηλώσεις από δικαστικό αξιωματούχο.

Το χρονικό

Η σχέση του ζευγαριού άρχισε το 2012, παντρεύτηκαν το 2015 και χώρισαν δύο χρόνια αργότερα, μετά την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Χερντ τον Μάιο του 2016. Είχε κερδίσει τότε περιοριστικά μέτρα εναντίον του Ντεπ ως θύμα λεκτικής και σωματικής βίας, απόρροια της κατανάλωσης αλκοόλ ή ναρκωτικών του πρωταγωνιστή των «Πειρατών της Καραϊβικής», και παράλληλα έλαβε αποζημίωση 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Υποστήριξε ότι το ποσό θα το έδινε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής της, γεγονός που το αμφισβητεί ο Ντεπ. Τότε, η πλειονότητα των χρηστών των social media μιλούσε για ακόμη μία νίκη του κινήματος #MeToo.

Ο Τζόνι Ντεπ αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση εις βάρος της Χερντ για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με το άρθρο της το 2018. Μεταξύ άλλων στο δικαστήριο έχει καταθέσει τις συνεχείς απορρίψεις που δέχεται από την κινηματογραφική βιομηχανία, που του γύρισε την πλάτη, καθώς η «κουλτούρα ακύρωσης» (cancel culture) έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, ο Ντεπ ισχυρίστηκε ότι τον είχε κακοποιήσει η Χερντ, κατηγορία που η ηθοποιός αρνήθηκε, αλλά εκείνος προχώρησε με στοιχεία για τραύματα που του προκάλεσε η τότε σύζυγός του. Τα στοιχεία που έχουν προτάξει με τις καταθέσεις τους οι αντίδικοι και οι δικηγόροι τους δείχνουν πως πίσω από τα λαμπερά φώτα των φωτογράφων στο κόκκινο χαλί τόσο ο Ντεπ όσο και η Χερντ υπήρξαν κακοποιητικοί στη σχέση τους, φτάνοντας σε ακρότητες.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 

» ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ

  • Κατά τη διάρκεια βίαιου τσακωμού τους, ενόσω βρίσκονταν στην Αυστραλία το 2015, η Χερντ τού πέταξε δύο μπουκάλια βότκα. Το ένα έγινε κομμάτια και θραύσμα τού έκοψε το δάχτυλο έως το κόκαλο. Ο Ντεπ με το αίμα που έτρεχε άρχισε να γράφει στους τοίχους μηνύματα και, όταν το αίμα στέρεψε, συνέχισε με μπογιά.
  • Ο Ντεπ ισχυρίστηκε ότι η Χερντ τον γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα να έχει μελανιές κάτω από το μάτι του. Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του καβγά εκείνος νόμιζε πως τραυμάτισε το πόδι της σε μια πόρτα και, όταν πήγε να την ελέγξει, έσπρωξε την πόρτα του μπάνιου στο κεφάλι του, «μια φρικτή κίνηση», όπως τη χαρακτήρισε.
  • Σε βίντεο, που παίχτηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, φαίνεται το ζευγάρι να τσακώνεται, ο Ντεπ φαίνεται να ρίχνει κρασί όντας θυμωμένος και να τη ρωτάει: «Θέλεις να δεις κάτι τρελό; Θα σου δώσω κάτι τρελό». Στη συνέχεια το βίντεο κόβεται απότομα. Ο Ντεπ επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό συνέβη όταν βρίσκονταν στο Δυτικό Χόλιγουντ και σε ερώτηση του δικηγόρου της Χερντ για το αν ήταν βίαιος σε αυτό το κλιπ, δήλωσε: «Σαφώς, ήταν μια κακή στιγμή, χτύπησα μερικά ντουλάπια, αλλά δεν άγγιξα την κ. Χερντ», επισημαίνοντας πως τον ηχογραφούσε παράνομα.
  • Μιλώντας για την παιδική ηλικία του, ο Ντεπ παραδέχθηκε ότι η μητέρα του τον χτυπούσε συνεχώς, χρησιμοποιώντας τασάκια, τακούνια παπουτσιών και τηλέφωνα. Σημείωσε ότι μεγαλώνοντας κύριο μέλημά του ήταν τα παιδιά του να μη βιώσουν τέτοιες σκηνές.

 » ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ

  • Μία φωτογραφία με μελανιά στο χέρι της Χερντ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκείνη εξήγησε ότι ο Ντεπ τη χαστούκισε και, όταν εκείνη αποχώρησε, τότε η κατάσταση ξέφυγε. Η ηθοποιός συμπλήρωσε ότι πήρε ένα βάζο και το χτύπησε προς την κατεύθυνση του Ντεπ. «Κατάφερα να ξεφύγω πριν με πιάσει. Με έπιασε από τον ώμο και με κράτησε στο πάτωμα, φωνάζοντας. Δεν θυμάμαι πόσες φορές με χτύπησε στο πρόσωπο», κατέθεσε.
  • Η Χερντ ανέφερε ότι υπήρξε διαπληκτισμός κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών σε γιοτ, όπου ο Ντεπ πίστευε ότι εκείνη είπε στα παιδιά του ότι ο πατέρας τους ήταν «μεθύστακας». Ο Ντεπ είπε ότι θα τη σκότωνε. Η Χερντ είπε ότι δεν είχε μιλήσει με την κόρη του Ντεπ, Λίλι-Ρόουζ, για τον αλκοολισμό του πατέρα της. Ωστόσο, εκείνος την κατηγόρησε ότι το έκανε και θύμωσε.
  • Η Χερντ κατέθεσε για το περιστατικό όπου ο Ντεπ τής έσκισε τα ρούχα και έψαξε στο σώμα της για κοκαΐνη. Η ίδια υποστήριξε πως δεν έκανε χρήση ναρκωτικών και ήταν πάντα εναντίον των ναρκωτικών ουσιών. «Δεν έβγαζε νόημα. Και μου έλεγε ότι θα κάνουμε έρευνα στο σώμα, τοποθέτησε τα δάχτυλά του μέσα μου. Απλώς στάθηκα εκεί και κοιτούσα το φως. Στεκόμουν όρθια καθώς το έκανε», σημείωσε.
  • Η ηθοποιός περιέγραψε πολυάριθμα περιστατικά κακοποίησης. Σε μια περίπτωση, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύζυγός της χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού της ξανά και ξανά ουρλιάζοντας «σε μισώ». Επιπλέον, είπε ότι ο Ντεπ την κακοποίησε στο αεροπλάνο. Τη χτύπησε στο πρόσωπο και την κλότσησε στη μέση, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες στο αεροπλάνο δεν έκαναν τίποτα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com