Δίκη Μάνδρας: Την ενοχή της Ρένας Δούρου ζητεί η εισαγγελέας

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την αθώωσή της για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

by Times Newsroom

Να κηρυχθεί ένοχη η πρώην πρώην περιφερειάρχης Ρένας Δούρου ζητεί η εισαγγελέας της εδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου η υπόθεση για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 με 25 νεκρούς.

Κατά την εισήγησή της, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κ. Δούρου για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματικής βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως.

Αντίθετα ζήτησε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να κηρυχθούν ένοχοι οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενη δια παραλείψεως, και πλημμύρα από αμέλεια.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την αθώωση για παράβαση καθήκοντος για 17 άτομα, εκτός από τον προϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφισταμένους του.

Τέλος, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή μιας κατηγορούμενης, υπαλλήλου της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε σε άδεια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή