Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν σπάει τον πάγο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σημείωσε ότι οι δυο χώρες μπορούν να αρχίσουν να συζητούν για την αντιμετώπιση της Ουκρανικής κρίσης

by Times Newsroom

«Πολύ σωστά έγινε η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha, τονίζοντας ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν να γυρίσουν στο καλό κλίμα στο οποίο ήταν και πριν.

Οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας για τη χώρα μας. Δεν πρέπει να είμαστε σε πολεμική τροχιά. Ήδη οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Και νομίζω ότι η σημερινή συνάντηση μπορεί να σπάσει τον πάγο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο διάλογος να συνεχιστεί. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος επίλυσης των διμερών διαφόρων», κατέληξε.

Σημείωσε επίσης ότι Ελλάδα και Τουρκία, ως σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μπορούν πλέον να αρχίσουν να συζητούν, ώστε να βρεθούν κοινά σημεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Ουκρανικής κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο και τη δημιουργία περιβάλλοντος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή