Δήμος Χαλανδρίου: Ένας νέος αθλητικός πολυχώρος «γεννιέται» στο Πάτημα

by Times Newsroom 1

Άρχισαν οι εργασίες από τον Δήμο Χαλανδρίου για την κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην περιοχή Πάτημα. Το έργο μπαίνει μπροστά μετά από 18 χρόνια, αφότου ο συγκεκριμένος δημόσιος χώρος χαρακτηρίστηκε αθλητικός και 4 χρόνια από την έγκριση της σχετικής μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, καθώς χρειάστηκε να ξεπεραστούν μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια, που αφορούσαν κυρίως στην πολυπλοκότητα των πολεοδομικών διαδικασιών και στο γενικότερο θεσμικό πλαίσιο.

Ο νέος πολυχώρος μέσα σε 5,5 στρέμματα θα συνδυάζει αθλητικές λειτουργίες από γήπεδα τένις, βόλεϊ, ποδόσφαιρο 5Χ5, έως δρομικές διαδρομές με ταρτάν (κυκλική 380μ. και ευθεία 120μ.). Και ακόμη σύγχρονα αποδυτήρια, χώρους γραφείων, χώρο ιατρείου και πλήρη προσβασιμότητα από ΑμεΑ.

Παράλληλα περιλαμβάνονται χώροι αναψυχής με σύγχρονο κυλικείο, χώροι πρασίνου (1,5 στρέμμα), wc κοινού και ΑμεΑ. Η ανοιχτή πρόσβαση από παντού θα συνδέει με όμορφο τρόπο τις χρήσεις του πολυχώρου με τη γειτονιά. Ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής διαφυλάσσεται πλήρως, καθώς θα υλοποιηθεί μόλις το 0.04 της επιτρεπόμενης δόμησης.

Οι βοηθητικές εγκαταστάσεις που θα κτιστούν, δεν θα ξεπερνούν τα 211 τ.μ., έναντι 4.195 τ.μ. που επέτρεπε ο συντελεστής δόμησης. Το έργο προϋπολογισμού 885.000 ευρώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

«Ένας νέος και υπερσύγχρονος αθλητικός πολυχώρος, που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον δημιουργείται στο Πάτημα, σε μια περιοχή όπου τον τελευταίο 1,5 χρόνο εν μέσω πανδημίας, ολοκληρώθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξηα έργα που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και πρόσθεσε:

«Στόχος είναι η περιοχή να αποκτήσει τους αναγκαίους χώρους συνάθροισης, αναψυχής και άθλησης. Οι επενδύσεις στον αθλητισμό και στην αξιοποίηση των δημόσιων χώρων είναι επενδύσεις για το μέλλον της πόλης, για το μέλλον των παιδιών μας και είναι στρατηγική επιλογή της σημερινής διοίκησης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή