Δημοσκόπηση Alco: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες λίγο πριν τις εκλογές

Ποιος έχει προβάδισμα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές - Πώς κρίνουν οι Έλληνες το έργο της κυβέρνησης.

by Times Newsroom

Κατά την πρώτη δημοσκόπηση του 2023, από την εταιρεία Alco για λογαριασμό του Alpha, οι πολίτες απάντησαν μεταξύ άλλων για το είδος της κυβέρνησης που θα φέρει σταθερότητα στην Ελλάδα, το έργο της κυβέρνησης στην τετραετία, αλλά και για το πώς θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα είναι καλύτερο το 2023 από το 2022;

Στο ερώτημα αν θεωρούν ότι το 2023 θα είναι καλύτερο για τις οικογένειες από το 2022, το 33% απάντησε «καλύτερο», το 22% «χειρότερο», το 21% «το ίδιο κακό», το 14% «το ίδιο καλό» και 10% «ΔΞ/ΔΑ».

Ποιος ευθύνεται για την ακρίβεια

Για το ποιος ευθύνεται για την ακρίβεια, το 38% πιστεύει πως φταίει η διεθνής κρίση, το 25% η κυβέρνηση, το 32% και τα δύο και 5% απάντησε «ΔΞ/ΔΑ».

 

 

Πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση

Όσο για το πως κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας, το 12% είπε ότι είναι καλύτερη από αυτό που περίμενε, το 24% όσο καλή περίμενε, το 25 όσο κακή περίμενε, το 31% χειρότερη από όσο περίμενε, ενώ «ΔΞ/ΔΑ» είπε το 11%.

 

 

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για το αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, το 41% θεωρεί ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 27% τα ίδια, το 23% καλύτερα και 9% «ΔΞ/ΔΑ».

 

 

Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας;

Για το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% ήταν υπέρ του νυν πρωθυπουργού, το 24% υπέρ Τσίπρα, ενώ το 29% ανέφερε κανένας από τους δύο.

 

 

Στο ερώτημα τι είδους κυβέρνηση θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στη χώρα, οι πολίτες απάντησαν: κυβέρνηση συνεργασίας 46% και αυτοδύναμη κυβέρνηση 41%.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή