Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Μεγάλη ανησυχία για ακρίβεια και ελληνοτουρκικά – Τι είδους κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες μετά τις εκλογές

Σε ποια αγαθά θέλουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση οι πολίτες

by Times Newsroom

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1, οι πολίτες απάντησαν για τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και για το ποια κυβέρνηση προτιμούν να σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.166 ατόμων

Όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση, η μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων είναι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται με ποσοστό 83,6%.

Δεύτερα σε σειρά είναι τα ελληνοτουρκικά, που δείχνουν να απασχολούν έντονα το 48% και πολύ κοντά σε ποσοστά είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία με 30,8% και η εγκληματικότητα με 29,9%.

Ο κορωνοϊός, οι παρακολουθήσεις και οι φυσικές καταστροφές, φαίνεται να απασχολούν μικρότερη μερίδα κόσμου με 14%, 11,1% και 12,9% αντίστοιχα.

Για το πού θα πρέπει να δώσει το μεγαλύτερο βάρος η κυβέρνηση για τη μείωση των τιμών, το 60,9% απάντησε στη θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, το 34% στο σούπερ μάρκετ και 5,1% είπε ΔΑ.

Το 61,5% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, προσπαθεί, αλλά θα μπορούσε και λίγο καλύτερα.

Σχετικά με το τι κυβέρνηση προτιμούν απάντησαν το 31,1% ότι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 12,5% αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία προτιμά το 21,8% και με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 21,8%.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com