Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά 7,5 μονάδες η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Η πλειοψηφία την θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Η ΝΔ διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ η πλειονότητα των πολιτών επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc.

by Times Newsroom

Ανάμεσα στα ερωτήματα που είχε η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, ήταν το πώς αξιολογούν το κυβερνητικό έργο οι πολίτες, τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές, η πρόθεση ψήφου, οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στο ενδεχόμενων εκλογών.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,5 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να είναι πρώτο με 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25,2%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Πάνω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,4%.

Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, στην πρώτη θέση με τεράστια διαφορά είναι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Σχετικά μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις των πολιτών αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Τι απάντησαν οι ερωτηθέντες για τις υποκλοπές κι αν πιστεύουν πως παρακολουθούνται και απλοί πολίτες

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικόνα που έχουν οι πολίτες για το πώς αντιλαμβάνονται την εικόνα της διαφθοράς σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Σχεδόν απόλυτα μοιρασμένες ήταν οι απαντήσεις στο ερώτημα αν ήταν σωστή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Σχεδόν παρόμοια και η εικόνα για το ποιος ήταν ο κερδισμένος από τη συζήτηση στη Βουλή, αλλά με τη ΝΔ να έχει προβάδισμα.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Ανάλογη και η εικόνα στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στο ερώτημα αν συμφωνεί να απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του κόμματος του Κασιδιάρη.

Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά 7,5 μονάδες η ΝΔ

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη διακύμανση στην πρόθεση ψήφου, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚΔημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά 7,5 μονάδες η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των πολιτών για το ποιο είδος Κυβέρνησης προτιμούν.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 - Marc

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή