Δημοσκόπηση Marc: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πότε θέλουν εκλογές οι πολίτες

Ποια είναι τα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών

by Times Newsroom

Σε διψήφια νούμερα κυμαίνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με την έρευνα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 32,6%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 22,3%.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 32,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

Το ποσοστό της ΝΔ είναι αυξημένο κατά 0,9% σε σχέση με έρευνας της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο, του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένο κατά 0,1% και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μειωμένο κατά 0,6%.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, την άνοιξη του 2023, θέλει το 57,8% των πολιτών, ενώ το 38,3% θέλει οι κάλπες να στηθούν το φθινόπωρο του 2022.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,3%, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων (από 43,7% στην έρευνα της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο) και ο Αλέξης Τσίπρας το 29,7%.

Παράλληλα, σε ερώτημα του πώς θα ήταν τα πράγματα σήμερα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές, το 43,2% εκτιμά ότι η κατάσταση θα ήταν χειρότερα, ένα 34,6% θεωρεί ότι θα βρισκόταν περίπου στα ίδια επίπεδα και ένα μόλις 18,4% δηλώνει πως θα ήταν καλύτερα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή