Δημοσκόπηση Prorata: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο κόμμα θα «ενοχλούσε» περισσότερο τους Έλληνες αν κέρδιζε τις εκλογές

Πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές και τι ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες

by Times Newsroom

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 5,5 μονάδες. Πότε θα πρέπει να γίνου εκλογές οι Έλληνες, αλλά και πιο κόμμα θα τους «ενοχλούσε» περισσότερο αν κέρδιζε στην εκλογική μάχη, είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απάντησαν οι πολίτες.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 24,5%. 12% έχει το ΚΙΝΑΛ, 5% το ΚΚΕ, 3,5% η Ελληνική Λύση, 2% το ΜέΡΑ 25, 2% οι Έλληνες για την Πατρίδα, 5,5% άλλα κόμματα, 15,5% αναποφάσιστοι-λευκό-άκυρο-αποχή.

Στο ερώτημα πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές, το 48% απάντησε «με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας», το 47% «πρόωρα, πριν την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας» και 5% ΔΞ/ΔΑ.

Το κόμμα που θα «ενοχλούσε» περισσότερο να κερδίσει τις εκλογές

Οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε περισσότερο να κερδίσει τις εκλογές, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το 46% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 45% η ΝΔ, με 9% να απαντάει ΔΞ/ΔΑ.

Μεταξύ των ερωτημάτων για την καθημερινότητα η ακρίβεια με ποσοστό 64% είναι εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, ενώ η απογοήτευση με 43% είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, με τον θυμό και την απελπισία να ακολουθούν με 34% και 27% αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com