Δημοσκόπηση Pulse: Με 10 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Μητσοτάκης «κερδίζει» τον κεντρώο χώρο

Αν και τρίτο κόμμα, αλλά με διψήφια ποσοστά, το ΚΙΝΑΛ έρχεται πρώτο στη συσπείρωση ψηφοφόρων

by Times Newsroom

Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ .

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. 

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων, η ΝΔ βρίσκεται στο 67%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 62% και του Κινήματος Αλλαγής στο εντυπωσιακό, συγκριτικά με τα δύο μεγάλα κόμματα, 71%.

Οι εισροές νέων ψηφοφόρων ανέρχονται στο 5,5% για τη ΝΔ, στο 4% για τον ΣΥΡΙΖΑ και στο 8,5% για το ΚΙΝΑΛ. 

Στην παράταση νίκης, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 35%.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο», το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δήλωσε «ΝΔ», το 21% «ΣΥΡΙΖΑ», το 12% «άλλο» και το 11% «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ». 

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 38% έναντι 23% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υψηλό είναι και το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο», καθώς ανέρχεται σε 34%. 

Στην ερώτηση ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, το 26% του δείγματος απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπεται με 23% ο… «κανένας», με 22% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 20% ο Αλέξης Τσίπρας. 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή