Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Ισραήλ προκάλεσε ο Λαβρόφ – Δήλωσε ότι ο Χίτλερ ήταν Εβραίος

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση».

by Times Newsroom

Το Ισραήλ αποδοκίμασε σήμερα (2/5) τα σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ζητώντας επίσης μια επίσημη συγγνώμη από την Μόσχα, καθώς ο Λαβρόφ δήλωσε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες, προσπαθώντας να τον συνδέσει με τον, επίσης εβραϊκής καταγωγής, υπουργό της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό κανάλι Rete 4 του ομίλου Μπερλουσκόνι χθες (1/5) βράδυ.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «Πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο Ρώσος υπουργός απάντησε:

«Και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση». Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει καλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή στο Ισραήλ ζητώντας εξηγήσεις και ότι απαιτεί μια επίσημη συγγνώμη από την Μόσχα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ ως «ψευδείς και παραληρηματικές».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com