ΔΝΤ: Όλο και χειρότερες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

by Times Newsroom 1
Share this

Η επικεφαλής του ΔΝΤ γνωστοποίησε πως έρχεται νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία, λόγω της πανδημίας.

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν γίνει ακόμα πιο ζοφερές απ’ ό,τι προέβλεπε τον προηγούμενο μήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, (ΔΝΤ) λόγω του κοροναϊού.

Το ΔΝΤ, που τον περασμένο μήνα έλεγε πως η παγκόσμια οικονομία θα υποστεί το χειρότερο πλήγμα από τη δεκαετία του 1930 εξαιτίας της κρίσεως, αναμένεται να προβεί σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεών του τον επόμενο μήνα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω και πως η οικονομική επίπτωση της πανδημίας έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε χθες η επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Στα μέσα Απριλίου, το ΔΝΤ είχε προβλέψει πως η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3%, με τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες να συρρικνώνονται κατά 1% και τις ανεπτυγμένες κατά 6,1% φέτος.

Όμως, μιλώντας στους Financial Times, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως καθώς η κρίση εξακολουθεί να εξαπλώνεται, «η προοπτική είναι χειρότερη από την ήδη απαισιόδοξη πρόβλεψή μας. Χωρίς ιατρικές λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, για πολλές οικονομίες είναι πιθανό να υπάρξει μια πιο δυσμενής εξέλιξη».

Σημείωσε πως θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω και η πρόβλεψη για την οικονομική βοήθεια που θα χρειαστούν αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή