Δωρεάν δενδρύλλια στις Κυκλάδες και για τουριστικούς σκοπούς

by Times Newsroom

Δωρεάν δασικά δενδρύλλια θα διανέμει στους κατοίκους των Κυκλάδων η διεύθυνση δασών Κυκλάδων, στο πλαίσιο της προστασίας και βελτίωσης των υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων των νησιών, με παράλληλο στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του φιλοδασικού πνεύματος.

Τα δενδρύλλια, παραγωγής των δασικών φυτωρίων Πάρου και Νάξου, θα διατεθούν σε σχολεία, κοινωφελή ιδρύματα, πολιτιστικούς και φιλοδασικούς συλλόγους, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε πολίτες, κατόπιν σχετικής αίτησης.

Η εν λόγω δωρεάν διάθεση φυτών γίνεται για δάσωση, θάμνωση, δενδροφύτευση, δημιουργία δενδροστοιχιών δημοσίων, δημοτικών, κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων, για προστατευτικούς, αισθητικούς και τουριστικούς σκοπούς ή ακόμη και για την προστασία της άγριας πανίδας, με τη δημιουργία δενδρωδών ή θαμνωδών σχηματισμών και φυσικών αγροφρακτών γύρω από τα όρια των αγρών.

Τα είδη των δενδρυλλίων που θα διανεμηθούν από τα δύο φυτώρια, είναι τα εξής:

Δασικό Φυτώριο Πάρου

Κωνοφόρα, όπως καζουαρίνα, χαλέπιος πεύκη, κουκουναριά, κυπαρίσσι ορθόκλαδο, κυπαρίσσι πλαγιόκλαδο, κυπαρίσσι γλαυκό, πλατύφυλλα, όπως αλμυρίκι, πικροδάφνη, σπάρτο, χαρουπιά, λυγαριά, δενδρώδης μηδική, ευκάλυπτος, αγγελική, δάφνη Απόλλωνα, γαζία, κασία, σολωμός, πουρνάρι και φοινικοειδή όπως ο φοίνικας Κρητικός.

Δασικό Φυτώριο Νάξου

Κωνοφόρα όπως κυπαρίσσι ορθόκλαδο και χαλέπιος πεύκη, καθώς και πλατύφυλλα όπως αλμυρίκι, σπάρτο, χαρουπιά, λυγαριά, δενδρώδης μηδική και ευκάλυπτος.

Σημειώνεται ότι για τη διάθεση πλέον των 50 δενδρυλλίων σε έναν δικαιούχο, θα πρέπει να διεξαχθεί αυτοψία της περιοχής δενδροφύτευσης από τη διεύθυνση δασών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει στις 5 Νοεμβρίου, ενώ ενδέχεται να δοθεί παράταση μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.

tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή