Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν την καταστροφή στη ρωσική αεροπορική βάση που επλήγη στην Κριμαία

Η βάση, στη νοτιοδυτική ακτή της Κριμαίας, υπέστη εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά και είναι ξεκάθαρα ορατά τουλάχιστον οκτώ κατεστραμμένα αεροπλάνα.

by Times Newsroom

Δορυφορικές φωτογραφίες, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, εικονίζουν την καταστροφή σε μια ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία, η οποία επλήγη ημέρες νωρίτερα από μια επίθεση που έδειξε ότι το Κίεβο μπορεί να έχει αποκτήσει νέες δυνατότητες για πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον ρου του πολέμου.

Φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ανεξάρτητη εταιρεία δορυφόρων Planet Labs, εικονίζουν τρεις σχεδόν όμοιους κρατήρες στα σημεία όπου επλήγησαν με ακρίβεια κτίρια στη ρωσική αεροπορική βάση Σάκι. Η βάση, στη νοτιοδυτική ακτή της Κριμαίας, υπέστη εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά και είναι ξεκάθαρα ορατά τουλάχιστον οκτώ κατεστραμμένα αεροπλάνα.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι υπέστησαν ζημιές αεροσκάφη και υποστήριξε πως οι εκρήξεις, που σημειώθηκαν προχθές, Τρίτη, στη βάση, οφείλονταν σε ατύχημα.

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει δημοσίως την ευθύνη για την επίθεση ούτε έχει ανακοινώσει πώς ακριβώς πραγματοποιήθηκε.

«Επισήμως δεν επιβεβαιώνουμε ούτε διαψεύδουμε οτιδήποτε· υπάρχουν πολλά σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη … έχοντας κατά νου ότι υπήρξαν αρκετά επίκεντρα εκρήξεων ακριβώς την ίδια στιγμή», ανέφερε σε μήνυμά του προς το Ρόιτερς ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου.

Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν πως η κλίμακα των ζημιών και η προφανής ακρίβεια των πληγμάτων φανερώνουν ισχυρές νέες δυνατότητες με δυνητικά σημαντικές συνέπειες.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή