Δούκας: Η Αθήνα είναι μία σκληρή περιβαλλοντικά πόλη, μπορεί να θωρακιστεί από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το ΠΑΣΟΚ μίλησε στο πλαίσιο των εορτασμών της 3ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 3ης Σεπτέμβρη, έλαβε χώρα στο περιστύλιο του Ζαππείου η θεματική συζήτηση «Σύγχρονες προκλήσεις: Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και βιώσιμη ανάπτυξη».

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Χάρης Δούκας, καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη Σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Ε.Μ.Π. και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιό του για την μετατροπή της Αθήνας σε μία περιβαλλοντικά βιώσιμη πόλη. Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε αρχικά στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο, στο πρόβλημα των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και στην ανάγκη να διασφαλιστεί η ποιότητα του αέρα στην Αθήνα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, παρουσίασε το μοντέλο της πόλης των «15 λεπτών», στο οποίο οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, εκπαίδευση, πράσινο, ψυχαγωγία) μέσα σε 15 λεπτά, χρησιμοποιώντας τα πόδια ή το ποδήλατο. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρακτικές που υιοθετούν σήμερα ευρωπαϊκές πόλεις για την ενίσχυση του πρασίνου και της σκίασης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δούκας δήλωσε ότι στόχος του είναι να φυτευτούν 25.000 δέντρα την επόμενη πενταετία, ώστε η Αθήνα να προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο πρασίνου στις πόλεις, το οποίο είναι στο 30% έναντι του 11% που παρατηρείται σήμερα στην πρωτεύουσα.

Ο κ. Δούκας σημείωσε ότι η Αθήνα είναι μία σκληρή περιβαλλοντικά πόλη και σκοπός της υποψηφιότητάς του είναι να θωρακιστεί από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, να αντιμετωπίζει επαρκώς τους καύσωνες κατά τους θερμούς μήνες και να καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια, δίνοντας φθηνό ρεύμα στα φτωχότερα νοικοκυριά, σε αντιπαραβολή με τις επιδοματικές πολιτικές που λαμβάνουν χώρα σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή