Δύο σετ ηλεκτρονικού και ηλεκτροακουστικού ήχου από τους RETE και τον Sister Overdrive στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

by Times Newsroom

RETE

Οι Rete αποτελούνται από τους Σάββα Μεταξά (Inverz / Good Luck Mr. Gorsky) και Βασίλη Λιόλιο (Eventless Plot), αμφότεροι μέλη της δισκογραφικής Granny Records. Χρησιμοποιώντας modular synthesizers, tapes, samplers, ηχογραφήσεις πεδίου, αντικείμενα και ήχους από επιφάνειες τυμπάνων και κυμβάλων, δημιουργούν ηλεκτροακουστικές συνθέσεις, εξερευνώντας ομοιότητες και αντιθέσεις ανάμεσα στον φυσικό και τον ηλεκτρονικό ήχο. Αυτή την περίοδο ηχογραφούν το τρίτο τους album προσεγγίζοντας ρυθμικές ιδέες, ενώ το 2021 προηγήθηκαν οι δουλειές Temporal (Dasa tapes, 2021) και s/t (Granny Records, 2012).


Sister Overdrive

Ο Γιάννης Κοτσώνης είναι μουσικός, sound artist και αυτοσχεδιαστής με έδρα την Αθήνα. Πραγματοποιεί συχνά συναυλίες και συνεργασίες με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2005 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του ως σόλο καλλιτέχνης, με την επωνυμία “Sister Overdrive” ή και με το πραγματικό του όνομα, σε πληθώρα συναυλιών σε διαφορετικά πλαίσια. Έχει στο ενεργητικό του επτά προσωπικές κυκλοφορίες Rotating Surfaces [Thalamos 2016], The Shape Of Failures Past [Granny Records 2013], 13.6.2013 [Somehow Ecstatic 2013], Honey [Organized Music From Thessaloniki 2011], Retroversion: Selected Recordings 2001-2004 [Memoryformat 2010], Annick / Philomela [Low Impedance 2009], ManicHope Sessions 01 [post-digital 2005]. Από το 2006, στο πλαίσιο του ντουέτου acte vide, συνεργάζεται σταθερά με τη Δανάη Στεφάνου· έχουν πραγματοποιήσει μαζί συναυλίες, εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

RETE

▹▸ https://grannyrecords.bandcamp.com/album/imaginary-borders

Sister Overdrive

▹▸https://sisteroverdrive.bandcamp.com/

▹▸https://grannyrecords.bandcamp.com/album/the-shape-of-failures-past-2

GRANNY RECORDS

▹▸ http://www.grannyrecords.org/

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή