Δυτικός αξιωματούχος: H Ρωσία «προσπαθεί να κερδίσει χρόνο» με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο ίδιος αξιωματούχος εκφράζει την ελπίδα ότι μια συμφωνία για εκεχειρία θα μπορούσε να επιτευχθεί τελικά.

by Times Newsroom

Η Ρωσία δεν έχει δείξει ακόμη ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία και φαίνεται να χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις ως τακτική για να κερδίσει χρόνο, σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο, δηλώσεις του οποίου μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, χωρίς να τον κατονομάζει.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκφράζει την ελπίδα ότι μια συμφωνία για εκεχειρία θα μπορούσε να επιτευχθεί τελικά.

«Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει ότι ο πρόεδρος Πούτιν και οι εταίροι του αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα όλο αυτό. Μοιάζει περισσότερο με άσκηση τακτικής για να κερδίσει χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να σημειωθεί πρόοδος εν ευθέτω χρόνω».

«Ελπίζουμε ότι σε κάποιο στάδιο θα γίνουν με σοβαρό τρόπο και θα οδηγήσουν σε εκεχειρία… Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι σοβαρές ακόμη. Ωστόσο, θέλουμε να δούμε μια εκεχειρία που θα προκύψει τελικά από τη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή