Ε.Ε.: Εκτός οι ΗΠΑ από τις «ασφαλείς» χώρες, υπό προϋποθέσεις η Κίνα

by Times Newsroom 1

ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία βρίσκονται εκτός της λίστας με τις «ασφαλείς χώρες» από τις οποίες θα δέχεται ταξιδιώτες η Ευρωπαϊκή Ένωση από 1η Ιουλίου. Ειδικότερα, 14 χώρες περιλαμβάνονται στη λίστα της Ε.Ε. ως ασφαλείς, ενώ το μπλοκ είναι ανοιχτό να συμπεριλάβει σε αυτήν και την Κίνα, εφόσον το Πεκίνο συμφωνήσει σε μία αντίστοιχη συμφωνία για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, υποστηρίζουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες τους οποίους επικαλείται το BBC.

Στις 14 χώρες, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας,  περιλαμβάνονται η Αλγερία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γεωργία, η Ιαπωνία, το Μοντενέγκρο, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σερβία, η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Τυνησία και η Ουρουγουάη.

Πολλοί συνοριακοί έλεγχοι έχουν αρθεί για πολίτες της Ε.Ε. που ταξιδεύουν εντός του μπλοκ. Οι κανόνες για τους Βρετανούς ταξιδιώτες αποτελούν μέρος των τρεχουσών διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Ωστόσο, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους πολίτες της Ε.Ε. έως το τέλος της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Κομισιόν. Συνεπώς, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Βρετανοί υπήκοοι εξαιρούνται από τους προσωρινούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Ε.Ε.

Στόχος της συγκεκριμένης λίστας με τις ασφαλείς χώρες είναι να στηριχθεί η τουριστική βιομηχανία της Ε.Ε., ιδίως των χωρών της νότιας Ευρώπης που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή