E. Βόζεμπεργκ για υπόθεση Σπυράκη: Παρατυπία με συνεργάτη της – Καμία σχέση με Qatargate

Το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό» σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να σχηματίζεται η αντίληψη στον κόσμο ότι «είμαστε όλοι ίδιοι και παντού υπάρχει διαφθορά και σκιές»

by Times Newsroom

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη και την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας με απόφαση του πρωθυπουργού μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται, μίλησε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Ελίζα Βόζεμπεργκ σημειώνοντας χαρακτηριστικά «η κυρία Σπυράκη υπήρξε σαφής από την πρώτη στιγμή ότι αφενός μεν η ίδια θέλει την άρση της ασυλίας της. Δεν έχει η υπόθεση καμία σχέση με το Qatargate, καμία σχέση με ζητήματα διαφθοράς, καμία σχέση με ζητήματα χρηματισμού». Το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό» σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να σχηματίζεται η αντίληψη στον κόσμο ότι «είμαστε όλοι ίδιοι και παντού υπάρχει διαφθορά και σκιές»

Όπως συμπλήρωσε η κα Βόζεμπεργκ «είναι μία παρατυπία που συνέβη με ένα συνεργάτη της και είναι ανοιχτή στο να λυθεί το θέμα αυτό. Επίσης δήλωσε η ίδια ότι θα ζητήσει την αναστολή πριν αποφασισθεί και από τον πρωθυπουργό, ακριβώς γιατί δεν θέλει να μπουν σκιές στο κόμμα και στην παράταξη. Είναι πολύ σαφής η θέση της κας Σπυράκη.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ για ο Qatargate

«Αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη. Το πλήγμα που δέχεται το υπ΄ αριθμόν ένα θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πολύ λυπηρό. Από την άλλη πλευρά, ακούσατε και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την κυρία Μετσόλα, η οποία πολύ συγκεκριμένα αυστηρά και κατηγορηματικά δήλωσε ότι άμεση προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω θωράκιση των θεσμών και της διαφάνειας, με ενέργειες οι οποίες έχουν αποφασιστεί ήδη. Είναι κάτι το οποίο μας αιφνιδίασε. Δεν συμβαίνει συχνά και δεν θα πρέπει οι πολίτες να αποστρέψουν την εμπιστοσύνη τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι ως νομοθετικό όργανο έχουμε συμπράξει σε πάρα πολλές διαδικασίες που ωφελούν τα κράτη μέλη, σε θεσμική κατεύθυνση»

Όπως σημείωσε «δεν θα πρέπει να ρίχνεται λάσπη  στον ανεμιστήρα, γιατί υπάρχει και η τάση των πολιτών να εξισώνουν και να θεωρούν, ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Παντού υπάρχει διαφθορά, παντού υπάρχουν σκιές. Δεν είναι έτσι. Τα μεμονωμένα περιστατικά αντιμετωπίζονται όπως πρέπει όπως είναι και μάλιστα με άμεσες αντιδράσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com