ΕΕ: Δεν ανανεώνεται η παραγγελία εμβολίων της AstraΖeneca μετά τον Ιούνιο

by Times Newsroom 1

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρεία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Άλλωστε,η υπουργός βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ, είχε τονίσει τον Απρίλιο πως η ΕΕ «πιθανότατα» δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαιά της για προμήθεια εμβολίων κατά του Covid-19 με την AstraZeneca και την Johnson & Johnson καθώς δίνει προτεραιότητα σε άλλους τύπους εμβολίων, σύμφωνα με υπουργό της γαλλικής κυβέρνησης.

Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η ΕΕ θα επικεντρωθεί σε τεχνολογίες που έχουν «αποδείξει την αξία τους», όπως τα εμβόλια mRNA, σχόλια που επανέλαβε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

Ομοίως και ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως μόνο εμβόλια της βιοτεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, και τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα περιλαμβάνει η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το φθινόπωρο

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή