ΕΕ: Ρωσική παραπληροφόρηση τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία

"Η αξιοπιστία των πληροφοριών που παρέχονται από το Κρεμλίνο είναι γενικά πολύ αμφίβολη και χαμηλή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο.

by Times Newsroom

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε σήμερα πως αμφισβητεί την αξιοπιστία των ρωσικών κυβερνητικών ισχυρισμών ότι ανακάλυψαν την ύπαρξη ενός στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Μόσχα έχει ιστορικό διάδοσης παραπληροφόρησης για βιολογικά όπλα.

“Η αξιοπιστία των πληροφοριών που παρέχονται από το Κρεμλίνο είναι γενικά πολύ αμφίβολη και χαμηλή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο.

“Η ρωσική παραπληροφόρηση έχει ένα ιστορικό προώθησης χειριστικών αφηγήσεων για βιολογικά όπλα και υποτιθέμενα ‘μυστικά εργαστήρια'”, είπε και πρόσθεσε πως η ΕΕ δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε ουκρανικά εργαστήρια που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προσπάθησε να αναπτύξει βιολογικά όπλα. Σήμερα, το Κρεμλίνο δήλωσε πως η Ουάσινγκτον πρέπει να δώσει εξηγήσεις για “ουκρανικά εργαστήρια βιολογικών όπλων”.

Ουκρανός προεδρικός εκπρόσωπος δήλωσε: “η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό”.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή