ΕΕ-Stand Up For Ukraine: Αύριο στη Βαρσοβία θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη δωρητών για την Ουκρανία

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Κομισιόν με τον Καναδά

by Times Newsroom

H διάσκεψη δωρητών για την Ουκρανία, «Stand Up For Ukraine», την οποία συνδιοργανώνουν από κοινού η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Tριντό, θα πραγματοποιηθεί αύριο 9 Απριλίου στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση του Καναδά, σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση προάσπισης των συμφερόντων του πολίτη “Global Citizen”, καλούν τις κυβερνήσεις, τις ιδιωτικές εταιρείες και τους πολίτες να συμβάλουν σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια αλληλεγγύης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Η χρηματοδότηση και τα άλλα είδη βοήθειας που θα συγκεντρωθούν στις 9 Απριλίου θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Ουκρανία και εκείνων που εγκατέλειψαν τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή.

Συγκεκριμένα, για τα 4 εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν ήδη αναζητήσει καταφύγιο στην ΕΕ και για αυτούς που πιθανώς θα έρθουν στο μέλλον, η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αναγκών τους στα κράτη μέλη της ΕΕ, από τη διατροφή, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψή τους έως την εκπαίδευση και την εργασιακή απασχόλησή τους. Επιπλέον, για τα 6,5 εκατομμύρια ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 2,5 εκατομμύρια παιδιά, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλά παρέμειναν στην Ουκρανία και είναι σήμερα εσωτερικά εκτοπισμένοι, η χρηματοδότηση και οι δωρεές θα τους παράσχουν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική φροντίδα.

Οι δεσμεύσεις για δωρεές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης, η οποία έχει συγκληθεί από την πρόεδρο της Επιτροπής και τον πρωθυπουργό του Καναδά, για το Σάββατο 9 Απριλίου από τις 4 μ.μ. ως τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Σε αναγνώριση του κεντρικού ρόλου της Πολωνίας στη στήριξη των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εισβολή στην Ουκρανία, η εκδήλωση δωρητών «Stand Up For Ukraine» θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, θα συμμετάσχει μαζί με την πρόεδρο φον ντερ Λάιεν, ενώ ο πρωθυπουργός Τριντό θα συμμετάσχει εξ αποστάσεως. Σήμερα (8/4), δε, ο Καναδάς ανακοίνωσε πως θα στείλει περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κυβερνήσεις και οι ιδιωτικές εταιρείες καλούνται να επικοινωνήσουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά: [email protected]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίσης δημιουργήσει ένα σύστημα για τη διοχέτευση δωρεών σε είδος από τον ιδιωτικό τομέα προς την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τα γειτονικά κράτη μέλη της ΕΕ, προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών των εσωτερικά εκτοπισμένων και των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Επιπλέον, η Επιτροπή θα συντονίσει την παράδοση μεγάλης κλίμακας δωρεών σε ζωτικής σημασίας είδη, όπως φάρμακα, εμβόλια, ιατρικός εξοπλισμός, σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες έκτακτης ανάγκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή