ΕΕ: Στη σύνοδο κορυφής ενδέχεται να συζητηθεί το αίτημα της Ρωσίας να πληρώνει σε ρούβλια η Ευρώπη για το φυσικό αέριο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ

by Times Newsroom

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να συζητήσουν το αίτημα της Ρωσίας ότι οι «μη φιλικές χώρες» θα πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής που θα ξεκινήσει αύριο στις Βρυξέλλες, όπως είπε ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Αυτό μπορεί να συζητηθεί», είπε η πηγή αυτή. Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες ενδέχεται επίσης να εξετάσουν αν το αίτημα της Μόσχας θα μπορούσε να απειλήσει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ και έδωσε μία εβδομάδα στις ρωσικές αρχές προκειμένου να επεξεργαστούν το νέο σύστημα σε ρούβλια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com