ΕΕΣ: Σταθμός Α’ Βοηθειών στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

by Times Newsroom 1

Eθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. επιχειρούν από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη Αττικής, συνδράμοντας στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και βοηθώντας πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ, 30μελές κλιμάκιο Εθελοντών – Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όλη τη νύχτα επιχειρούσε ακούραστα στις πυρόπληκτες περιοχές, διευκολύνοντας το εξαιρετικά δύσκολο έργο των πυροσβεστών και παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες και Είδη Πρώτης Ανάγκης σε πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους για λόγους ασφαλείας.

Σταθμός Α’ Βοηθειών στη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στήθηκε σταθμός Α’ Βοηθειών στην γέφυρα Βαρυμπόμπης, όπου οι εξειδικευμένοι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. αντιμετωπίζουν τραυματισμούς από τη δράση κατάσβεσης και όλη τη νύχτα προσέφεραν ακούραστα τις υπηρεσίες τους σε τραυματισμένους πολίτες και πυροσβέστες που είχαν υποστεί εγκαύματα ή αντιμετώπιζαν αναπνευστικά  προβλήματα.

Διάσωση κατοικίδιων ζώων από τις φλόγες 

Παράλληλα όμως οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. δεν ξεχνάνε και τους τετράποδους φίλους μας που αναζητούν βοήθεια μέσα στη πύρινη κόλαση της φωτιάς. Μάλιστα, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. περισυνέλλεξαν και προσέφεραν φροντίδα σε σκύλο που βρέθηκε τρομαγμένος και αβοήθητος μέσα σε μία αυλή σπιτιού, ανάμεσα στις φλόγες.

Οι εθελοντές θα συνεχίσουν να επιχειρούν όπου κρίνεται αναγκαίο, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή