Έφη Αχτσιόγλου: Έχουν επιταχυνθεί όλες οι διαλυτικές πολιτικές στην αγορά εργασίας

by Times Newsroom 1

Για απλήρωτες συντάξεις και αόρατους εργαζόμενους κάνει λόγο η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, αναλύοντας το τοπίο στην σημερινή αγορά εργασίας.

«Αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι μία κατεδάφιση των μισθών, στην καλύτερη περίπτωση, διότι στη χειρότερη δεν έχουν δουλειά» δηλώνει η κ. Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA και συνεχίζει την κριτική της στην κυβέρνηση αναφερόμενη στα εργασιακά τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση από τη στιγμή που ανέλαβε είχε ένα στρατηγικό σχέδιο συμπίεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έκανε βήματα στην κατεύθυνση της απορρύθμισης και με τις συλλογικές συμβάσεις και εις βάρος των εργαζομένων στις εργολαβίες και με την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ. Τώρα, με αφορμή ή με πρόφαση την πανδημία τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα και έχουν επιταχυνθεί όλες οι διαλυτικές πολιτικές στην αγορά εργασίας».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι έχουν αυτή τη στιγμή να διαλέξουν μεταξύ της απόλυσης, της ανεργίας -επιδοτούμενης μεν αλλά ανεργίας- ήτης πολύ μεγάλης μείωσης των μισθών. Ειδικά στις τουριστικές περιοχές το 80% των εργαζομένων δεν έχει επιστρέψει στις δουλειές τους». Για να καταλήξει πως «όχι μόνο δεν υλοποιούνται πολιτικές παρέμβασης στην οικονομία με κοινωνικό σχεδιασμό», αλλά η κυβέρνηση «ενισχύει την απορρύθμιση και κάνει τα πράγματα χειρότερα με στρατηγική επιλογή».

Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «μέσα σε 10 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά 50%» και προσθέτει λέγοντας πως «το δραματικό, πέρα από το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, είναι ότι ο υπουργός Εργασίας επιδίδεται σε επικοινωνιακές φούσκες οι οποίες διαψεύδονται».

«Υπάρχει πολύ μεγάλη αδράνεια και πολιτική ευθύνη» συμπεραίνει για να υπογραμμίσει ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ληξιπρόθεσμες συντάξεις μειώθηκαν κατά 70%, ενώ ο κ. Βρούτσης, αντί να κρατήσει έστω τον ίδιο ρυθμό έκδοσης, δεν κάνει τη δουλειά που οφείλει να κάνει, έχει αυξήσει τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις κατά 50% και διογκώνει το πρόβλημα. Η τεράστια αύξηση των ληξιπρόθεσμων επί ΝΔ επιβεβαιώνεται από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το Eurogroup και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή