Έφυγε από τη ζωή ο Ισπανός συγγραφέας Χουάν Μαρσέ

by Times Newsroom 1

«Η λογοτεχνία είναι να κανονίζεις τους λογαριασμούς σου με τη ζωή»

Ο Ισπανός συγγραφέας Χουάν Μαρσέ, που ύμνησε στα βιβλία του τη γενέτειρά του, τη Βαρκελώνη, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, ανακοίνωσε χθες ο εκδοτικός οίκος Balcells.

«Θλιβόμαστε βαθιά για τον θάνατο του Χουάν Μαρσέ (Βαρκελώνη, 8 Ιανουαρίου 1933-18 Ιουλίου 2020). Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπημένε Χουάν», ανέφερε η ανάρτηση στον λογαριασμό του εκδοτικού οίκου.

Ο Καταλανός συγγραφέας τιμήθηκε το 2008 με το βραβείο Θερβάντες, το «Νόμπελ των ισπανικών γραμμάτων», για το έργο του που έχει ως φόντο τη Βαρκελώνη των παιδικών του χρόνων και της εποχής της δικτατορίας του Φράνκο. Μολονότι η μητρική του γλώσσα ήταν τα καταλανικά, ο Μαρσέ έγραφε στα ισπανικά.

«Η λογοτεχνία είναι να κανονίζεις τους λογαριασμούς σου με τη ζωή», η οποία σπανίως εξελίσσεται όπως θα ήλπιζες, έλεγε ο Μαρσέ, ο οποίος έγραψε περισσότερα από 15 μυθιστορήματα μέσα σε διάστημα 60 ετών. Πολλά από αυτά, όπως «Η μαγεία της Σαγκάης», μεταφέρθηκαν με επιτυχία στον κινηματογράφο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή