Εγκατέλειψε το Αφγανιστάν και ο τελευταίος αστυνομικός εκπαιδευτής της Γερμανίας

by Times Newsroom 1

Ο τελευταίος γερμανός αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην εκπαιδευτική αποστολή στο Αφγανιστάν εγκατέλειψε τη χώρα της Ασίας χθες Τετάρτη, μετά την απόφαση των ΗΠΑ και του NATO να αποσύρουν τις δυνάμεις τους νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Ηεκπαίδευση των αφγανών αστυνομικών δεν ήταν απλά μια «συνηθισμένη» αποστολή αλλά υπηρεσία που εκτελέστηκε με «γενναιότητα» και «μεγάλες προσωπικές στερήσεις», σημείωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ο Χορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Η ομάδα έργου της γερμανικής αστυνομίας τυπικά θα ολοκλήρωνε την αποστολή της στο Αφγανιστάν την 30ή Απριλίου, αλλά αποσύρθηκε νωρίτερα.

Η γερμανική αστυνομική αποστολή εκπαίδευσε πάνω από 80.000 μέλη της αφγανικής αστυνομίας σε κάτι λιγότερο από 20 χρόνια, συνόψισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Τα ξένα στρατεύματα επισήμως αρχίζουν να αποσύρονται από το Αφγανιστάν μεθαύριο Σάββατο 1η Μαΐου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η προθεσμία για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων είναι η 11η Σεπτεμβρίου – όταν θα συμπληρωθεί η 20ή επέτειος από τις επιθέσεις του 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον -, ωστόσο στην αμερικανική πρωτεύουσα γίνεται λόγος περί επίσπευσης της διαδικασίας και πιθανής ολοκλήρωσής της την 4η Ιουλίου.

Η Γερμανία συνεισφέρει τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στην διεθνή στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν. Στην ασιατική χώρα είναι ανεπτυγμένα επί του παρόντος κάπου 1.100 μέλη του γερμανικού στρατού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή