«Είχε μιλήσει κανείς με τον Χίτλερ;»- Ο Πολωνός πρόεδρος επικρίνει τα τηλεφωνήματα στον Πούτιν

Το Σαββατοκύριακο ο Μακρόν είπε: «Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες, να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια διέξοδο μέσω της διπλωματικής οδού»

by Times Newsroom

Έντονη κριτική ασκεί ο πρόεδρος της Πολωνίας Άντρζεϊ Ντούντα τόσο στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς όσο και στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μίλησε κανείς έτσι με τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Είπε κανείς ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν πρέπει να εξευτελιστεί; Ότι πρέπει να προχωρήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ταπεινωτικό για τον Αδόλφο Χίτλερ; Δεν έχω ακούσει τέτοιες φωνές», είπε σε συνέντευξη που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild στο κανάλι της στο YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή συνομιλία με τον Πούτιν στις 28 Μαΐου, ο Σολτς και ο Μακρόν τον προέτρεψαν να απελευθερώσει τους μαχητές που αιχμαλωτίστηκαν στο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης και να μιλήσει απευθείας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το Σαββατοκύριακο ο Μακρόν είπε: «Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες, να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια διέξοδο μέσω της διπλωματικής οδού». Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου προκάλεσαν αντιδράσεις στην ουκρανική πλευρά, με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα να επικρίνει τις εκκλήσεις του Μακρόν περί «μη ταπείνωσης» της Ρωσίας, κρίνοντας ότι αυτή η θέση θα μπορούσε «μόνο να ταπεινώσει τη Γαλλία».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com