Ειδικό δικαστήριο: Στις 19 Σεπτεμβρίου στο εδώλιο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών την 19η Σεπτεμβρίου 2022.

by Times Newsroom

Η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου,από το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, είναι ομόφωνη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών-μηνύσεων τριών βουλευτών του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ (το 2017) για τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή και τον τότε υφυπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό για μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄ εξακολούθηση, για πιέσεις και παρεμβάσεις που φέρεται ότι άσκησε σε τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς

Για την παράλειψη της μη αποστολής του «φακέλου Κουρουπλή» στην Βουλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο και η κυρία Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας. Η παραπομπή αυτή της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, έγινε κατά πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά. Συγκεκριμένα, μειοψήφησαν η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και ο Βασίλης Ανδρουλάκης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή