«Είμαι ό,τι μισεί ο Τραμπ: γυναίκα, μαύρη και ομοφυλόφιλη»

Ποια είναι η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ

by Times Newsroom

Την θέση της ομογενούς Τζεν Ψάκι ως εκπροσώπου του Λευκού Οίκου αναλαμβάνει η 44χρονη Καρίν Ζαν Πιερ, μια μαύρη και ανοιχτά ομοφυλόφιλη γυναίκα.

Το 2016, από την θέση της εκπροσώπου της προοδευτικής ομάδας πολιτικής δράσης «MoveOn», η Ζαν Πιερ είχε πει για τον εαυτό της: «Είμαι ό,τι μισεί ο Ντόναλντ Τραμπ: γυναίκα, μαύρη, ομοφυλόφιλη και μαμά». Η Ζαν Πιερ θα διαδεχθεί την Ψάκι στην θέση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στις 13 Μαΐου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δηλώσει για την νέα εκπρόσωπό του ότι την επέλεξε, καθώς έχει όλα τα προσόντα για τη θέση. «Η Καρίν φέρνει όχι μόνο την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτήν τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», ανέφερε σε δήλωσή του.

Γεννημένη στο Φορτ ντε Φρανς της Μαρτινίκα, η Καρίν Ζαν Πιερ μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία πέντε ετών.
Μεγάλωσε στο Κουίνς Βίλατζ της Νέας Υόρκης και είναι η μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια της. Καθώς οι γονείς της εργάζονταν πολλές ώρες, η Ζαν Πιερ ήταν συχνά υπεύθυνη για τη φροντίδα των αδερφών της.

Μεγαλώνοντας, αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης κι έλαβε το μεταπτυχιακό της από το τμήμα Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων, στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Η Ζαν Πιερ εργάστηκε αργότερα για την προεκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, ενώ είχε δουλέψει ξανά στον Λευκό Οίκο, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

Με την σύντροφό της, την ανταποκρίτρια του CNN Σουζάν Μαλβό, έχουν υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, την Σολέιγ Μαλβό Ζαν Πιερ.

Στόχος της Καρίν Ζαν Πιερ είναι, όπως η ίδια λέει, «να αλλάξει τα πράγματα, να κάνει τη διαφορά στον κόσμο». Η 44χρονη έχει αποκαλύψει ότι παλαιότερα ήθελε να γίνει γιατρός.

«Πολλοί γονείς και οικογένειες μεταναστών πιστεύουν ότι αυτό είναι που σε κάνει επιτυχημένο, αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Τότε όμως κατάλαβα ότι η ιατρική δεν ήταν για μένα. Και όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, βρέθηκα ανάμεσα σε υπέροχους ανθρώπους, εξαιρετικούς μέντορες, που μου έλεγαν «αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, γιατί δεν κάνεις πολιτική;»

«Συνειδητοποίησα ότι αυτό ήθελα να κάνω. Γι’ αυτό τώρα λέω πάντα στους ανθρώπους: “Ακολούθησε το πάθος σου, μην ακούς αυτούς που προσπαθούν να αποφασίσουν για σένα! Κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο», έχει δηλώσει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή