Ειρήνη Παππά: Ξεσπά ο Αίας Μανθόπουλος για την θεία του – «Και ακόμα δεν την σκέπασε το χώμα»

Το δημοσίευμα που αναστάτωσε τον ηθοποιό

by Times Newsroom

Η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Ειρήνης Παππά, έχει βυθίσει σε πένθος τον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- κόσμο. H Eιρήνη Παππά, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της, έφυγε χθες (14/09) σε ηλικία 96 ετών.

Ο ανιψιός της, Αίας Μανθόπουλος το απόγευμα της Πέμπτης (15/09) μίλησε στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ και ξέσπασε κατά δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν κατά τον ίδιο «διάφορες κακόβουλες φαντασιώσεις από επίδοξους γιους και κόρες».

Ο Αίας Μανθόπουλος σημείωσε αρχικά πως: «Έχασα τη θεία μου αλλά νομίζω πως ήταν ένας άνθρωπος που εκπροσωπούσε όλη την Ελλάδα. Μόνο από τα σχόλια που διάβαζα στα social media δεν έχω λόγια εγώ να πω. Μόνο δηλαδή αυτά που γράφουν οι άνθρωποι καταλαβαίνω ότι πραγματικά την είχε αγαπήσει πάρα πολύ ο ελληνικός λαός για το ταλέντο, την ομορφιά, τις πολιτικές της θέσεις. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έλεγε ψέματα, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα έχει πάει να συναντήσει τους υπολοίπους. Δυστυχώς όμως είχαμε και κάποια φαινόμενα σε έντυπα, ακόμα δεν την σκέπασε το χώμα, να παρουσιάζονται διάφοροι ως επίδοξοι γιοι και κόρες. Διάφορες κακόβουλες φαντασιώσεις. Ήταν μια ιστορία που δεν με άφηναν ήσυχο κάποτε και το ανανέωσαν τώρα».

«Η Ειρήνη ήταν μια γυναίκα που έβγαινε από τα στερεότυπα, μια δωρική και σεβαστή μορφή που έφυγε από τα όρια της Ελλάδος. Ένας άνθρωπος ο οποίος έφυγε και σε άλλες σφαίρες με το ταλέντο, την δουλειά και τη διεθνή αναγνώριση που είχε» τόνισε ο ηθοποιος.

«Ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο τον είδα πιο συχνά όταν ήμουν πολύ μικρός παρά όταν μεγάλωσα. Γιατί πάντα έλειπε σε κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι ή είχε κάπου γύρισμα. Στην Τυνησία, στην έρημο με τον Άντονι Κουίν και το μεσημέρι μπορεί να τρώγαμε μαζί στο σπίτι» συμπλήρωσε, επίσης, ο Αίας Μανθόπουλος.

Το κορίτσι που αναστάτωσε τη ζωή της Ειρήνης Παππά – Η δήθεν κόρη της ηθοποιού και του Άρη Βελουχιώτη

Μια γυναίκα από τη Καρδίτσα αναστάτωσε πριν πολλά χρόνια της ζωή της Ειρήνης Παπά, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της ηθοποιού. Όπως η ίδια ισχυριζόταν ήταν το μη αναγνωρισμένο παιδί του Αρη Βελουχιώτη και της Ειρηνής Παπά.

Η ίδια, όπως αναφέρει το magnesianews.gr είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο, στην αγωγή για την εξέταση DNA της ηθοποιού, πως ο Άρης Βελουχιώτης παντρεύτηκε την Ειρήνη Λελέκου – κατά κόσμον Ειρήνη Παπά – στις 30 Δεκεμβρίου του 1944 και πως η ίδια, η Κατερίνα Μακρυγιάννη, είναι κόρη τους.

Τότε οι δικηγόροι της Ειρήνης Παπά είχαν δηλώσει ότι: «Πέρα από τα αξεπέραστα νομικά προβλήματα που έχει η αγωγή της κας Μακρυγιάνη και η οποία δεν στέκει σε σοβαρή νομική κριτική, επί της ουσίας απ’ όλα τα προσκομιζόμενα στο δικαστήριο ιστορικά ντοκουμέντα και από διασταυρωμένες μαρτυρίες υπαρκτών προσώπων, καταρρίπτονται πανηγυρικά οι ευφάνταστοι ισχυρισμοί της κας Μακρυγιάννη».

Όπως υποστήριζε η κ. Μακρυγιάννη στο βιβλίο που είχε εκδώσει το 1944 οι ήδη αποβιώσαντες γονείς της, την ενημέρωσαν ότι είναι «παιδί της Παπά και του Βελουχιώτη».

Πλην της μαρτυρίας των γονέων της, κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο δεν είχε προσκομίσει η ίδια για να θεμελιώσει την αγωγή της. Το διάστημα 1942-45 η κορυφαία ελληνίδα ηθοποιός – από στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η δικηγόρος της – φοιτούσε σε σχολεία στην Αθήνα και παράλληλα στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. «Περαιτέρω αποδείξαμε προσκομίζοντας όλες τις βιογραφίες του ‘Αρη Βελουχιώτη ότι δεν υπάρχει καμιά αναφορά σ’ αυτές ή οπουδήποτε αλλού ότι εκείνος απέκτησε παιδί την περίοδο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή