Εισαγγελική παρέμβαση για τις αναρτήσεις Πολάκη – Εντολή για ποινική έρευνα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

by Times Newsroom

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτές της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, στις επίμαχες αναρτήσεις – μεταξύ αυτών και εκείνη του κ. Πολάκη -αναφέρονται ονόματα δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο και καταδίκασε τον υπουργό Επικρατείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή. Επιπρόσθετα, στις ίδιες αναρτήσεις υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλουτη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών. Να σημειωθεί πως η έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών αλλά και τη στοχοποιήση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Οι δημόσιες απειλές του Π. Πολάκη συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας

Με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας»

Ακόμη, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων και ζητάει «την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή