Εκδήλωση από ευρωβουλευτή με την «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» – Αντιδράσεις

by Times Newsroom 1

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαδικτυακή εκδήλωση με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή των Πρασίνων με τη λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Επιστολή διαμαρτυρίας

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου απέστειλε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης, θέμα της εκδήλωσης είναι το δήθεν μακροχρόνιο πρόβλημα της μη εκτέλεσης των αποφάσεων από πλευράς της Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ μεταξύ των ομιλητών στο διαδικτυακό πάνελ θα είναι η κυρία Μαρία Γιαννακάκη, πρώην γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παναγιώτης Δημητράς του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι».

Αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους-μέλους της ΕΕ

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως η εκδήλωση δυσφημεί με ανακρίβειες την Ελλάδα ενώ συνδιοργανώνεται «από ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μία ένωση η οποία περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες και προσπαθεί να υπονομεύσει και να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους. Δεν είναι τυχαίο ότι το έμβλημα της συγκεκριμένης ένωσης είναι δύο νομοί της Θράκης σε πράσινο χρώμα.

»Ενώ συνεχείς είναι οι προσπάθειες αμφισβήτησης της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923 και σαφώς ορίζει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική σε αντίθεση με την μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη που ορίζεται Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Δεν προκαλεί ασφαλώς εντύπωση η παρουσία στο πάνελ των ομιλητών του Παναγιώτη Δημητρά του ανύπαρκτου πλέον «Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι», ο οποίος πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να μηνύσει την Ελληνική Ακτοφυλακή γιατί φυλάει τα ελληνικά σύνορα. Εντύπωση, όμως προκαλεί η παρουσία στο ίδιο πάνελ της κ. Μαρίας Γιαννακάκη τέως βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην γενικής γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την περίοδο 2016-2019».

Ρίχνει λάδι στη φωτιά

Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει πως «η διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Francois Alfonsi, με την αποκαλούμενη «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» είναι απαράδεκτη, εκφράζει και τροφοδοτεί εθνικιστικούς στόχους,  εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή».

«Όπως είναι γνωστό η μειονότητα στη Θράκη σύμφωνα με τη Συνθήκης της Λοζάνης είναι Μουσουλμανική και όχι Τουρκική, είναι Έλληνες πολίτες και η σχετική εκδήλωση «ρίχνει λάδι στη φωτιά», λειτουργεί διασπαστικά και δεν υπηρετεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών της μειονότητας» υπογραμμίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή