Εκκίνηση Ελληνες Δημοκράτες: Όχι στις επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

by Times Newsroom 1
Share this

Δηλώνουμε ευθέως αντίθετοι με την πρόσφατη δήλωση επιδοκιμασίας του Πρωθυπουργού για την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επιβεβλημένη πολιτική, στην οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, είναι η ενίσχυση των εξαγωγών μας και όχι η επιδότηση αγοράς εισαγόμενων προϊόντων (όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα). Σημειώνουμε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως επιδοτούνται με λεφτά από το Πράσινο Ταμείο, του οποίου η χρηματοδότησή του για την «δίκαιη μετάβαση» της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης στην μετά λιγνίτη εποχή τους, περικόπτεται!

Οι δικές μας θέσεις είναι:

Για να υπάρξει υπολογίσιμο περιβαλλοντικό όφελος υποστηρίζουμε:
– την αύξηση παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
– την ηλεκτροκίνηση των ταξί, των οχημάτων δημοσίας χρήσεως και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
– μια μεγάλη δημόσια επένδυση σε ένα «έξυπνο δίκτυο» μεταφοράς και διανομής ενέργειας. Ανθεκτικό, ασφαλές, υπόγειο, ικανό να διαχειρίζεται μεγάλες ποσότητες από ανανεώσιμες πηγές, να αποθηκεύει με χαμηλό κόστος και με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες ώστε να τροφοδοτεί σπίτια, επιχειρήσεις και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Για την χρηματοδότηση της «απολιγνιτοποίησης» και του «έξυπνου δικτύου» υποστηρίζουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δ.Ε.Η. Μέρος αυτής της αύξησης κεφαλαίου να καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιχειρήσεις ενέργειας. Να σταματήσει αμέσως η πώληση κερδοφόρων περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Είναι η ώρα για μια μεγάλη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την ενεργειακή πολιτική για να μάθουμε, επί τέλους, τι υποστηρίζει το κάθε κόμμα για τον τομέα που επηρεάζει καθοριστικά την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας και την ενίσχυση της αυτοδύναμης οικονομικής και κοινωνικής μας ανάπτυξης.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή