Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι περιορισμοί στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων

Οχι μόνο άναψε… πράσινο φως για τις κάλπες, αλλά οι υποψήφιοι άρχισαν να τρέχουν και να μη φτάνουν. Οπως έμαθα, ήδη ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τα φυλλάδιά τους, αλλά το κυριότερο να κλείνουν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις. Και αυτό γιατί από την ώρα που θα ανακοινωθούν οι εκλογές, ξεκινούν και οι περιορισμοί των τηλεοπτικών εμφανίσεων.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 3023/2002 «Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος. Εσοδα και δαπάνες, προβολή, δημοσιότητα και έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών» (Α΄ 146), κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι εμφανίσεις για κάθε υποψήφιο βουλευτή σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, καθώς και σε φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, υπό οποιαδήποτε μορφή, επιτρέπεται ως εξής:

  • Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας μία εμφάνιση.
  • Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας μέχρι δυο εμφανίσεις.

Ως εμφανίσεις των υποψηφίων στα ανωτέρω μέσα θεωρούνται:

  • Οι προσωπικές συνεντεύξεις.
  • Η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν τα δελτία ειδήσεων.
  • Η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος του υποψήφιου, της προεκλογικής του δραστηριότητας.

Για την προβολή στις εφημερίδες και στο Διαδίκτυο εκ του νόμου δεν τίθεται περιορισμός. Από τους ανωτέρω περιορισμούς εξαιρούνται οι πρόεδροι ή αρχηγοί κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας. Οι περισσότεροι πάντως ζητάνε οι εμφανίσεις τους να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία των εκλογών και αυτό για να είναι «φρέσκοι» στη μνήμη των ψηφοφόρων τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή