Εκλογές 2023-Debate: Οι τοποθετήσεις των αρχηγών μετά το τέλος των θεματικών ενοτήτων

Μετά το πέρας των απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των έξι θεματικών ενοτήτων, όπως είχε συμφωνηθεί, οι αρχηγοί του κάθε κόμματος απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό στέλνοντας το δικό τους μήνυμα διάρκειας τριών λεπτών.

by Times Newsroom

Κ. Μητσοτάκης; Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Το έργο μας θα το αξιολογήσουν οι πολίτες και έχω ένα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον με πολλές θέσεις εργασίας που θα ανεβάσει τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο στα 900 ευρώ. Στην κοινωνική Ελλάδα έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, πώς θα επενδύσουμε σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια στην πράσινη ανάπτυξη. Η χώρα μας να παραμείνει ισχυρή και να συνδιαμορφώνει την Ευρώπη που θέλουμε.

Αλ. Τσίπρας: Όλοι οι Έλληνες έχουν στα χέρια τους μία μεγάλη αλλαγή. Οι επιχειρηματίες έχουν θηλιά στον λαιμό, αγρότες και κτηνοτρόφοι σκέφτονται αν θα μπορούν να παράγουν. 700.000 νοικοκυριά αγωνιούν αν θα χάσουν τις περιουσίες τους στους πλειστηριασμούς. Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα. Το πρώτο κόμμα θα έχει τον πρώτο λόγο. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει οτι θα υπάρχει μία κυβέρνηση που θα νοιάζεται για την κοινωνία. Κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες με εντιμότητα. Βγάλαμε τη χώρα από την κρίση, στις αγορές αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας. Ζητάμε μία ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τους εκβιασμούς της Τρόικα.

Γ. Βαρουφάκης: Από το 2017 έχουμε μία μόνιμη λεηλασία από το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τον Ηρακλή και το Υπερταμείο. Έχουμε ένα εισόδημα κατά 20% μικρότερο από το 2007 λόγω των μνημονίων. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φοβάται την ψήφο της γενιάς των Τεμπών, φοβάται αυτούς που δουλεύουν στα κάτεργα στη Μύκονο, στη Ρόδο, στη Σαντορίνη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο μνημόνιο, το πιο αδίστακτο από όλα τα μνημόνια που μας έχει καθηλώσει με ΑΕΠ μικρότερο 20% από το 2007 και 50% μεγαλύτερο χρέος. Κανένα από τα τρία κόμματα δεν θα καταργήσει το υπερταμείο, τον Ηρακλή και τα κόκκινα δάνεια και των μηχανισμών λεηλασίας.

Κ. Βελόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει αρκεί στο τιμόνι της χώρας να υπάρξει ένας άνθρωπος που να αγάπαει την Ελλάδα. Τα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι εκθέσεις ιδεών. Επιτέλους αξιοκρατία στη χώρα, όχι ακαταδίωκτο. Για εμάς είναι δέσμευση να κάνουμε τους Έλληνες περήφανους, έχουμε πρόγραμμα 400 σελίδων.

Δ. Κουτσούμπας: «Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» αποτυπώνει όχι μόνο την αίτια του εγκλήματος στα Τέμπη αλλά και όλη την πορεία της ανάπτυξης που έχει ζήσει ο λαός όλα αυτά τα χρόνια. «Θα έπρεπε να έχουμε πιο ζωντανή συζήτηση», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Παρόλαυτα οι παριστάμενοι με τον έναν η τον άλλον τρόπο έχουν ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, ως μέρος του προβλήματος γιαυτό δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης του προβλήματος. Ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του και να ενισχύσει το ΚΚΕ γιατί μόνο έτσι θα είναι δυνατός ο λαός απέναντι στα δύσκολα που έρχονται», κατέληξε.

Ν. Ανδρουλάκης: 15 χρόνια οικονομικής κρίσης, ανισότητας, ανεργίας και θεσμικής παρακμής. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές. Κάποιοι επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. Το θέμα είναι τι κυβέρνηση θα έχουμε, προς όφελος των συμφερόντων ή του ελληνικού λαού; Εγώ αυτό που λέω σήμερα, αυτό θα κάνω και αύριο και δεν θέλω κανένας πολίτης να νιώσει ότι εργαλειοποίησα την ψήφο του. Όχι στρατούς μετακλητών και απευθείας αναθέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com