Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης τελείωσε το σενάριο για εκλογές πριν το Πάσχα – Τι δείχνουν οι πρώτες μυστικές δημοσκοπήσεις

Με μοναδικό αντικείμενο την τραγωδία των Τεμπών συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμέσως έκλεισε όλα τα σενάρια για εκλογές πριν από το Πάσχα, αφού φέρεται να είπε στους υπουργούς του ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της πλούσιο νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εκκρεμούν περίπου δέκα νομοσχέδια.

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη, αλλά με «διακριτικότητα», όπως είπε και κατά την εισήγησή του. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ζήτησε μεν από όλους να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, οι ανακοινώσεις για τον οποίο αναμένονταν την περασμένη εβδομάδα, αλλά βεβαίως δεν μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει λόγω της εθνικής τραγωδίας, οι ανακοινώσεις θα πρέπει πλέον να αναμένονται μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Εκλογές 2023: Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου, παρακολούθησαν τόσο τις χθεσινές συγκεντρώσεις, που ήταν οι πρώτες στα τέσσερα αυτά χρόνια με τέτοιο όγκο, αλλά και τα όσα συμβαίνουν σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Παράλληλα, στα χέρια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και στενών συνεργατών του βρίσκονται οι πρώτες κυλιόμενες μετρήσεις, οι οποίες δείχνουν μια εικόνα φθοράς των δημοσκοπικών δεδομένων που υπήρχαν μέχρι την τραγωδία των Τεμπών, αλλά όπως εκτιμούν πρέπει να δοθεί χρόνος να φύγει το πρώτο κύμα των αντιδράσεων των πολιτών, κάτι που είναι φυσιολογικό.

Οπως χαρακτηριστικά είπε στον Ε.Τ. στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, εάν δεν καθίσει η σκόνη, δεν μπορεί να γίνει αντικειμενική εκτίμηση. Πάντως, αυτά που διαρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη πτώση του κυβερνώντος κόμματος δεν υπάρχουν, ούτε φυσικά καταγράφεται άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ με τη λογική ελατηρίου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βάση τα πρώτα στοιχεία δείχνει να μην καρπούται από τη φθορά της κυβέρνησης. Πηγή: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com