Εκλογές 2023: Οι Πανελλήνιες κρατάνε την Κεραμέως στην θέση της και σε υπηρεσιακή κυβέρνηση

Εκλογές 2023: H Νίκη Κεραμέως θα παραμείνει υπουργός Παιδείας και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που ενδέχεται να σχηματιστεί μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των εκλογών, αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 21ης Μαΐου 2023 προτείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

by Times Newsroom

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον «οδικό χάρτη» προς τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός συνυπολόγισε τις Πανελλήνιες στην απόφασή του για τις εκλογές. Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι αυτό που είναι λογικό και σωστό είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας»».

Με δεδομένο πως οι Πανελλήνιες είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιουνίου και η πρώτη κάλπη για τις 21 Μαΐου, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογική. Σ’ αυτή την κυβέρνηση αναμένεται να είναι υπουργός Παιδείας η Νίκη Κεραμέως ώστε να εποπτεύσει τη διεξαγωγή των πανελληνίων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή