Εκλογές 2023: Πως αποπέμφθηκε ο Κατρούγκαλος – Όλο το παρασκήνιο

Ο κακός χαμός έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για το σχέδιο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

by Times Newsroom

Μάλιστα μέσα στην ημέρα επικράτησαν πολλές και διαφορετικές στρατηγικές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η πρώτη ήταν να εξαπολύουν επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στα ΜΜΕ και να τις κατηγορούν για παραποίηση.

Όταν αυτό είδαν ότι δεν μπορούσε να ξεγελάσει του πολίτες αποφασίστηκε να ζητήσουν από τον Γιώργο Κατρούγκαλο να βγει δημοσίως και να πει ότι αυτά που εξέφραζε ήταν προσωπικές του απόψεις.

Ετσι και έκανε αλλά και πάλι δεν έπεισε κανέναν καθώς αν ήταν προσωπικές του απόψεις θα το είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή κάτι που δεν αποδείχθηκε από την επιχειρηματολογία του. Αλλωστε ανέλυσε όλο το σκεπτικό και σε καμία περίπτωση δεν μίλησε για προσωπικές απόψεις.  Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Κατρούγκαλου και στη συνέχεια υπήρξε η ανακοίνωση αποσυρσής του από ψηφοδέλτια.

«Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δύο ημέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται με όργανο την μιντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη», τόνισε στη δήλωση.

Είχε προηγηθεί αυστηρή ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου που ανέφερε ότι «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό».

Η Νέα Δημοκρατία μέσω του Άκη Σκέρτσου σχολιάζοντας την αποχώρηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών 2023 μίλησε για εξαναγκασμό και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πιάστηκε στα πράσα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ. Έως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι «μαρτυριάρης». Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com